Εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 50 ετών ίσως να κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι σύμφωνα με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για να αποφευχθεί η επιλογή ενός δεύτερου γενικού lockdown.

Η στοχευμένη ηλικιακά προσέγγιση για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος του covid19, φέρεται να συμφωνίθηκε σε μια συνάντηση με την καγκελάριο Rishi Sunak το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με την πρόταση αυτη, τα άτομα ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών θα μπορούσαν να λάβουν «εξατομικευμένες αξιολογήσεις κινδύνου» – με βάση παράγοντες όπως η ηλικία και η κατάσταση της υγείας των «υποψήφιων» ασθενών, σύμφωνα με το άρθο των Times. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου lockdown, περισσότερα από δύο εκατομμύρια πολίτες, μεταξύ 50 εως 70 χρόνων θεωρήθηκε ότι κινδυνεύουν περισσότερο.

Η απόφαση η οποία πάρθηκε το περασμένο Σάββατο θα ησχεί για πολίτες που ζούν στην Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και την Ουαλία. Στο άρθο των Times αναφέρθηκε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρξει ένα τοπικό lockdown στη περιοχή του Λονδίνου, ενώ τα ταξίδια θα μπορούσαν να περιοριστούν εντός και εκτός χώρας σε περίπτωση μιας νέας έξαρσης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου,ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί ότι ένα άλλο γενικό lockdown θα αποτελούσε την έσχατη λύση, ο πρωθυπουργός θέλει να αντιμετωπίσει την απειλή για την υγεία χωρίς να βλάψει περεταίρω την οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το άρθρο.
Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η Βρετανία θα χτυπηθεί με ένα δεύτερο κύμα – πιθανώς εντός δύο εβδομάδων – μετά από μια αύξηση 28% στα νέα κρούσματα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να «πατήσει το φρένο» για την άρση των περιορισμών όπως η καθυστέρηση του προγραμματισμένου ανοίγματος των καζίνο, των μπόουλινγκ και των παγοδρομίων για δύο ακόμη εβδομάδες.

Ο καθηγητής Graham Medley δήλωσε στο BBC ότι πιθανότατα να γινουν αλλαγές στις προτεραιότητες και να μην επιτραπεί στους μαθητές να επιστρέψουν ακόμη στο σχολείο ή ότι μπορεί να επιβληθεί ξανά κλείσιμο στις επειχηρίσεις μαζικής εστίασης και των μπαρ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s