«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στη χώρα αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Νοέμβριο σε εκδήλωση του ΕΛΚ που είχε διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Διγαλάκης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο ίδιο κλίμα και το προεκλογικό σποτ του  βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Διγαλάκη που πλέον έχει οριστεί υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων στη παρούσα κυβέρνηση.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει ο βουλευτής στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube αφού μας εξηγεί ότι πάνω από μισό εκατομμύριο νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό τονίζει ότι τώρα, η Ελλάδα τους έχει ανάγκη όσο ποτέ και ζητάει τη στήριξη μας, ώστε όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την απώλεια.

Στο «συγκινητικό» αυτό προεκλογικο σποτ του κ. Διγαλάκη, πρωταγωνιστεί ένα νέο παιδί που αποχαιρετά στο λιμάνι την οικογένεια του λίγο προτού επιβιβαστεί στο πλοίο για τη… ξενιτιά. Βέβαια αυτό που δεν αναφέρει το βίντεο είναι ότι αυτός ο νέος, είναι στέλεχος της ΔΑΠ και φοιτητής του Ιδρύματος που διετέλεσε πρύτανης ο εν λόγω βουλευτής, αλλά και διορισμένος μετακλητός διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο του υφυπουργού. (ΦΕΚ 3009/τ.Β’/25.7.2019)

Το προεκλογικό σποτ του κ. Διγαλάκη

Η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να έχει έναν στρατό από μετακλητούς υπαλλήλους, περίπου τους τριπλάσιος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να επιβαρύνει σε βάθος τετραετίας κατά σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ανάπτυξη που υποσχόταν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης δεν έφτασε ποτέ, αλλά αντιθέτως η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο αφού και η τουριστική σεζόν πάει χειρότερα του αναμενόμενου. Επίσης η κυβέρνηση θέσπισε την εκ περιτροπής εργασία αλλά και τη μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 20% , εργασιακά ζητήματα που λειτουργούν αποτρεπτικά για οποιονδήποτε θελήσει να εργαστεί στην Ελλάδα.  Έτσι  γεννιούνται δύο ερωτήματα που περιμένουν απάντηση.

Τι μέλλον μπορεί να έχουν οι νέοι στον τόπο μας και ένα παραπάνω οι επιστήμονες με τις παρούσες συνθήκες και κυβέρνηση;

Τελικά ποιο είναι το μύνημα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στους νέους του εξωτερικού με την εικόνα του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλεητούς υπαλλήλους;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη πρακτική της κυβέρνησης, δηλαδή του πελατειακού κράτους, διορίζοντας ένα στρατό μετακλητων από τα δικά τους παιδιά και την αναξιοκρατία που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού που θα θελήσουν να επιστρέψουν, θα το σκεφτούν δύο φορές καλύτερα πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο Υφυπουργός Παιδείας Β.Διγαλάκης διορίζει τον πρωταγωνιστή του προεκλογικού του σποτ στο πολιτικό του γραφείο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s